Volledig scherm
PREMIUM
Jason van Duiven (14) uit Almelo werd vorig jaar door PSV uit de jeugdopleiding van FC Twente gehaald. © Orangepictures/Marcel ter Bals

De jacht op talent begint steeds vroeger

De grote topclubs halen steeds vroeger de talentjes op bij de concurrentie, zo merken ze ook bij FC Twente. De jacht is geopend. “Wij willen de beste spelers in onze opleiding.”

Rustig is het geen moment, in het kantoortje wedstrijdzaken van het Marveldtoernooi. Het is een komen en gaan van allerlei lieden, die vragen om de spelerslijsten van de deelnemende clubs. De halve Premier League heeft een scout naar Groenlo gestuurd en ook de Bundesliga is goed vertegenwoordigd op het vermaarde toernooi voor spelers onder 15 jaar. Die kleine krullenbol bij Feyenoord op het middenveld, de linksback van Barcelona, ja, eigenlijk de hele ploeg van de prachtige Spaanse toernooiwinnaar: de talentenjagers van Manchester City en Chelsea krijgen hun notitieboekjes zonder problemen vol.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.