Volledig scherm
© Frank Hillen

De nul is heilig voor FC Twente Vrouwen

BARCELONA - Vanavond spelen de FC Twente Vrouwen het eerste duel met FC Barcelona in de Champions League. De ploeg van Tommy Stroot wil in elk geval geen tegengoals.

Voormalig trainer Arjan Veurink vertelde zijn spelersgroep eind vorig seizoen dat hij afgelopen jaar met name van twee wedstrijden baalde: Barcelona-uit en Barcelona-thuis. Veurink had een andere tactiek moeten proberen, maar daar kwam hij later pas achter.

De vrouwenploeg verloor destijds twee keer van de Catalanen. Eerst thuis met 1-0 en vervolgens in Barcelona met 1-0. Dit jaar aast Twente op revanche. In de achtste finale van de Champions League neemt de formatie van trainer Tommy Stroot het dit jaar wederom op tegen de Spaanse kampioen. Nu speelt Twente echter eerst uit en daarna thuis.

Pijntjes
Een groot aantal speelsters keerde dinsdagavond terug op de plek waar Twente vorig seizoen met nipte cijfers werd uitgeschakeld: het Mini Estadi. Twente reisde maandag met een vrijwel complete selectie richting Spanje en trainde vervolgens maandagavond binnen en dinsdagavond op het veld in het stadion. De groep is zo goed als compleet, maar niet iedereen binnen de selectie is fit genoeg om aan het duel te beginnen.

Behalve de langdurige geblesseerden Fieke Hendriks (kruisband) en Danique de Vree (knie) stond aanvoerster Maud Roetgering afgelopen week langs de kant in Hengelo. Zij kampte met een bovenbeenblessure en miste daardoor de topper met Ajax (2-2). Verwacht wordt dat Roetgering vanavond weer aan de aftrap verschijnt. De wedstrijd komt voor Renate Jansen nog te vroeg.

Verdedigen
FC Twente-trainer Tommy Stroot verwacht een aanvallend ingesteld Barcelona. „Het zal lastig worden tegen zo’n sterke ploeg, maar als we net zo georganiseerd spelen als tegen Ajax, heb ik er zeker vertrouwen in”, sprak de coach gisteren. Voor Twente is het vooral zaak om in Barcelona geen tegendoelpunten te krijgen, maar ook een doelpunt maken is belangrijk, want die tellen in Europees verband dubbel. „Ik heb er in mijn groep er nog maar eens op gehamerd dat we als ploeg echt goed georganiseerd moeten staan en dat we uit de tegenaanval de kansen moeten creëren.”