Volledig scherm
Lindon Selahi gooit er een tackle uit in een duel met Leroy Fer. © BSR Agency

De tackles van Selahi scoren goed, net als de passes van Espinosa

ENSCHEDE - Lindon Selahi heeft zich in korte tijd in de harten van veel FC Twente-fans gespeeld. De supporters houden van het felle spel van de Albanese gifkikker. De statistieken onderstrepen zijn duelkracht.

Uit de cijfers van het databureau Opta Sports blijkt namelijk dat hij na elf duels de beste tackelende middenvelder van de eredivisie is. Selahi zette tot dusverre 38 tackles in, en daarvan leverden er 23 succes op. Met een slagingspercentage van 61 procent scoort hij het hoogst van alle middenvelders. Overigens is FC Groningen-verdediger Zeeffuik met een succespercentage van 77 procent  op dit moment de nummer één. De meeste tackles in de eredivisie werden ingezet door Willem II-speler Pol Llonch. Hij gooide er tot dusverre 57 uit.

Volledig scherm
Javier Espinosa is succesvol met zijn passes in het laatste deel van het veld. © BSR Agency

Nog meer opvallende cijfers met FC Twente-spelers in een hoofdrol: in het klassement met meest succesvolle passes in het laatste deel van het veld staat Javier Espinosa op een knappe vijfde plaats, achter de Ajacieden Ziyech, Tadic, Blind en Promes. Espinosa bereikte samen met Steven Bergwijn 182 keer een medespeler in het gebied op een-derde van het doel. De nummer één Ziyech lukte dat 242 maal. 

Volledig scherm
Joel Drommel brengt redding in het duel tegen Emmen. © BSR Agency

In het klassement van de keepers wordt de ranglijst aangevoerd door een Tukker, Remko Pasveer. De doelman van Vitesse kwam tot 39 succesvolle reddingen, een percentage van 72 procent. FC Twente-goalie Joël Drommel zit daar exact één procent onder. Hij moest daarvoor in totaal wel 48 reddingen verrichten. Alleen Xavier Mous van PEC Zwolle kwam van alle keepers vaker in actie: 49 reddingen. Plek vier is voor Wiedenaar Dennis Telgenkamp. De keeper van FC Emmen kwam tot 46 reddingen en heeft een reddingspercentage van 66 procent.