Volledig scherm
Noa Lang in duel met Denzel Dumfries. © BSR Agency

Debutant Noa Lang: ‘FC Twente is geen degradatiekandidaat’

EINDHOVEN – Aanvaller Noa Lang debuteerde zondagmiddag in Eindhoven voor FC Twente en pakte gelijk een knap punt met de Tukkers. Volgens de huurling van Ajax is FC Twente zeker geen degradatiekandidaat.

Lang werd na 66 minuten spelen naar de kant gehaald door trainer Gonzalo Garcia. Dat ruime uur speeltijd was voor Lang genoeg om zijn debuut als ‘zwaar’ te omschrijven. ,,Ik moest veel rennen om aan de bal te komen. Ook moest ik wennen aan de speelstijl, want FC Twente speelt op een andere manier dan Ajax. Voor mij is het alleen maar goed om op een andere manier te leren spelen”, aldus de rappe aanvaller.

Dubbel gevoel

Lang is nog maar een paar dagen speler van FC Twente, maar hij heeft nu al de overtuiging dat FC Twente zich geen zorgen hoeft te maken voor een nieuwe degradatie. ,,FC Twente is geen degradatiekandidaat. Daarvoor hebben we echt genoeg kwaliteiten in de selectie. Dat konden we vandaag in korte fases laten zien. Na de gelijkmaker hadden we allemaal geloof in meer. Daarom heb ik een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Een punt pakken tegen PSV is goed, maar het zorgde toch voor enige teleurstelling na afloop.”

Goedmaken

Lang maakte zondag niet voor de eerste keer zijn basisdebuut dit seizoen. Op 1 december stond hij ook voor de eerste keer binnen de lijnen bij Ajax. Dat deed hij uitgerekend in Enschede, waar hij drie treffers noteerde. FC Twente stond in dat duel met 2-0 voor, dus Lang hielp zijn nieuwe werkgever op dat moment niet bepaald. ,,Toch heb ik geen spijt van die goals”, is Lang duidelijk. ,,Voor de fans van FC Twente is dat misschien niet zo leuk, maar ik ga er de komende tijd alles aan doen om het goed om dat met ze goed te maken door belangrijk voor FC Twente te kunnen zijn.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.