Volledig scherm
Geen prijs voor FC Twente Vrouwen. © Ron Jonker

Dit seizoen geen prijs voor FC Twente Vrouwen: Ajax kampioen

HENGELO - De voetbalsters van Ajax zijn vrijdagavond kampioen van Nederland geworden. FC Twente won de laatste thuiswedstrijd met 2-1 van PSV, maar Ajax won thuis ook (2-1 winst op ADO Den Haag), en dat was genoeg voor de titel.

FC Twente-trainer Tommy Stroot had afgelopen week al aangegeven dat hij niet meer in de titel geloofde met zijn ploeg. ''Het is duidelijk wie dit seizoen op de eerste plaats gaat eindigen. We hebben niet meer de mogelijkheid om te zeggen dat wij dat worden of dat we daar nog grote kans op maken'', aldus de coach.

Basisplaats Bente Jansen

Toch wilde Twente er voor eigen publiek nog een leuke wedstrijd van maken. En dat lukte. Met de 17-jarige Bente Jansen in de basis kreeg de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd kansen op de openingstreffer. Deze viel na bijna twintig minuten, via clubtopscorer Ellen Jansen: 1-0.

Twente was over de gehele wedstrijd beter, maar na ruim een half uur maakte Nadia Coolen de gelijkmaker en werd het weer spannend. Al snel in de tweede helft kwam Twente echter via Sherida Spitse weer op voorsprong (2-1) en gaven de Tukkers de wedstrijd niet meer uit handen.

Publiekswissel Roord

Stroot besloot vlak voor tijd nog een publiekswissel toe te passen. Jill Roord ging naar de kant. Zij speelde haar laatste thuiswedstrijd voor FC Twente. De Oldenzaalse middenvelder vertrekt naar het Duitse Bayern München.

Twente grijpt dit seizoen, na vier titels op rij, niet alleen naast het kampioenschap, maar ook naast plaatsing voor Europees voetbal.

FC Twente - PSV 2-1 (1-1).
Score:
20. E. Jansen 1-0, 32. Coolen 1-1, 57. Spitse 2-1.

FC Twente: Lorsheyd, Roetgering, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Onzia (47. Ellouzi), Roord (82. Waldus), Spitse, B. Jansen (74. Erman), E. Jansen en Bakker.