Volledig scherm
Volendam-doelman Mitchel Michaelis wordt gewon afgevoerd. © Rob Romer

Doelman Volendam verbrijzelt oogkas na botsing met Zehknini

VOLENDAM - Treurig nieuws vanuit Volendam. Doelman Mitchel Michaelis heeft gisteravond in de openingsfase van FC Volendam - FC Twente zijn jukbeen gebroken. Hij kwam ongelukkig in botsing met FC Twente-aanvaller Rafik Zehknini. De oogkas van Michaelis is daarnaast verbrijzeld. Hij moet binnenkort onder het mes.

Door de zware blessure is Michaelis in ieder geval uitgeschakeld tot aan de winterstop. De goalie liep de blessure al binnen tien minuten spelen op. Zowel Michaelis als Zehknini stormden op een voorzet vanaf de rechterkant af, waarbij ze ongelukkig met elkaar in botsing kwamen. Zehknini werd in de eerste helft uitgefloten door de Volendamse aanhang, maar de jonge Noor kon weinig doen aan de botsing. Hij kreeg wel geel van scheidsrechter Van der Eijk.

Michaelis werd in de tiende minuut vervangen door doelman Nordin Bakker. Opvallend: Bakker scoorde afgelopen zaterdag namens Jong Volendam in de blessuretijd de 4-4 op bezoek bij Quick'20 in Oldenzaal. Vrijdagavond was Bakker twee keer kansloos bij de fraaie doelpunten van Wout Brama en Peet Bijen.