Volledig scherm
Joël Drommel in actie. © BSR Agency

Drommel: ‘Je hebt totaal geen idee wat er gebeurt met de VAR’

ENSCHEDE - FC Twente verloor vrijdagavond in de eigen Grolsch Veste met 3-2 van Heracles. De thuisploeg was voor rust oppermachtig, kwam op voorsprong, maar verloor. Doelman Joël Drommel baalde als een stekker na afloop. ,,Als je Heracles zo uitbundig ziet feesten na afloop, dan baal je. Daar hadden wij willen staan.”

FC Twente kwam na vijf minuten spelen al op voorsprong door een treffer van Aitor. De negen overige veldspelers renden allemaal in de richting van de Spanjaard, maar Drommel vierde zijn feestje zelf. Hij trok een lange sprint langs VAK-P en kon zijn geluk niet op. ,,We begonnen ook goed. Na die treffer dacht ik dat we zelfs nog op 2-0 kwamen. Ik had vertrouwen in een goede afloop", blikt de doelman terug. Heracles kwam vlak voor rust langszij en zelfs op voorsprong. ,,Ik twijfelde bij de 1-1 of ik moest uitkomen. De bal viel er precies tussenin en hij maakte hem goed af.”

VAR

Vol teleurstelling zag Drommel, toch al geen voorstander van de VAR, dat de 2-0 werd afgekeurd. Scheidsrechter Kamphuis bekeek de beelden terug en zette een streep door de 2-0. Ook op andere momenten werkte de arbitrage in ieder geval niet in het voordeel van de Enschedeërs ,,Het is waardeloos. Je hebt totaal geen idee wat er gebeurt. Het duurt allemaal zo lang. Bovendien weet je niet wanneer de wedstrijd klaar is. Hoeveel blessuretijd een scheidsrechter geeft, omdat het zo vaak stilligt.”

Credits

Toen Mauro zijn tweede van de avond maakte, wist Drommel dat het over was. ,,Dan wordt het gewoon heel lastig. Na de 3-2 hoopt ik nog even. Wie weet pak je nog een punt, maar het mocht niet zo zijn. Doodzonde dit. Het applaus na afloop van de supporters doet me echt goed. De credits zijn vandaag voor hen.”