Volledig scherm
FC Twente-nieuweling Javier Espinosa liet bij vlagen zien de baas te zijn over de bal. © FC Twente

Drost en Espinosa debuteren in geheim oefenduel

ALMELO –  Het oefenduel tussen de reserves van Heracles en FC Twente eindigde maandagmiddag onbeslist (2-2). De wedstrijd in het Polman Stadion werd achter gesloten deuren afgewerkt. 

Bij beide ploegen stond er een nieuweling binnen de lijnen. Jesper Drost maakte z’n eerste minuten voor Heracles, terwijl Espinosa bij Twente debuteerde. De verder anoniem spelende Droste  scoorde meteen, de nog niet wedstrijdfitte Espinosa liet bij vlagen zien dat hij baas is over de bal. De Spanjaard speelde een uur mee en werd toen vervangen door Dean Huiberts, het neefje van AZ-technisch directeur Max.

Twente kwam na 16 minuten op voorsprong dankzij een rake kopbal van Jari Oosterwijk. De Enschedeërs waren voor rust de betere ploeg, na de pauze nam de rijpere thuisploeg het initiatief over tegen Twente, dat door de vele wissels steeds jeugdiger werd.  Tien minuten voor tijd tikte Drost van dichtbij de  verdiende 1-1 binnen na een goede voorbereidende actie van linksachter Czyborra. Bij een van de spaarzame aanvallen van Twente in de eindfase kopte Van de Schepop de 1-2 binnen.  In de laatste minuut zorgde Van de Berg er voor dat de derby onbeslist eindigde. Hij kopte een hoekschop binnen: 2-2.

Heracles 2 – FC Twente 2 2-2 (0-1).

Scoreverloop: 16. Oosterwijk 0-1, 80. Drost 1-1, 83. Van de Schepop 1-2, Van de Berg 2-2
Heracles: Brouwer; Breukers, Van Benthem, Van den Buijs, Czyborra; Leemhuis (60. Sama), Drost, Van Nieff (46. Van de Berg); Konings, Vermeij (60. Van der Water), Erkilinc.
FC Twente: Brondeel (69.De Lange); Wieffer (75. Van Leeuwen), Bijen, Felix, Taha; Zerrouki, Espinosa (60. Huiberts), Van der Heyden; Fernandes (54. Van de Schepop), Oosterwijk, Trotman (54. Deiters).