'Een standbeeld voor Wout Brama? Ik zeg doen’

VIDEOENSCHEDE - FC Twente kan vrijdagavond bij een nederlaag van Sparta kampioen worden, maar het feest zal maandagmiddag pas echt losbarsten. Clubwachter Leon ten Voorde is wel in voor een feestje. “Ik hoop op een ouderwetse pitch invasion.”

Het aanstaande kampioen is volgens Ten Voorde mede te danken aan Wout Brama. “De supporters riepen al om een standbeeld en daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Hij is dit seizoen ongelooflijk belangrijk geweest voor de club.”

Heracles Almelo speelt vrijdagavond voor eigen publiek tegen sc Heerenveen. “Heerenveen is zo labiel en slab, ik denk dat Heracles met 3-0 wint", zegt Ten Voorde. Fardau Wagenaar verwacht dat het een stuk lastiger wordt. “Ik reken op een 2-1 overwinning.”

Volledig scherm
  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: