Volledig scherm
© Wouter Borre

Eerste mille voor FC Twente al binnen 5 minuten binnen

ENSCHEDE - Rond 12.00 uur ging de website Twentevoortwente.nl maandag online. Vijf minuten later was de eerste gift van duizend euro er al.

De hulpactie van de gezamenlijke supportersvereniging en Twente Verenigt is een initiatief dat de club na het behoud van de eredivisiestatus financieel weer gezond moet maken. Want Twente mag na de uitspraak van de beroepscommissie dan wel verzekerd zijn van het voetballen op het hoogste niveau, financieel is het nog steeds alle hens aan dek in de Grolsch Veste.

Streefbedrag
Om de club een duwtje in de rug te geven kunnen sponsors en supporters nu de portemonnee trekken. Een streefbedrag heeft Twentevoortwente.nl niet voor ogen. "Waar het ons om gaat”, zegt Frans van Buren, „is dat supporters zo met hun gevoel voor de club ergens naar toe kunnen.’’

Acties
Alle supportersverenigingen die FC Twente in de regio telt, hebben volgens Van Buren een bijdrage toegezegd. "Dat alleen al levert een substantieel bedrag op.’’ Daarnaast worden overal acties op touw gezet. Zo wordt een veiling gehouden waarvoor tot en met 26 juni goederen en diensten kunnen worden aangeboden.

Vlag
Onder meer de vlag van Borussia Mönchengladbach, die in 1975 werd aangeboden bij de UEFA Cup-finale van de Duitse club tegen FC Twente, gaat dan onder de hamer. De vlag was al sinds jaar en dag voorzien van de handtekeningen van alle toenmalige FC Twente-spelers, maar sinds kort staan ook alle Duitse namen erop. Woordvoerder Van Buren hoopt ook op een donatie van de club zelf. En de spelers? "Het zou mooi zijn als ook die wat doen.”