Volledig scherm
FC Twente-speler Aitor maakte nog wel de 1-2, maar van de gelijkmaker kwam het niet meer. © Lars Smook

Eerste nederlaag voor zwak FC Twente: 1-2

ENSCHEDE - FC Twente heeft de eerste nederlaag in de eerste divisie te pakken. De Enschedeërs bakten er tegen TOP Oss niets van: 1-2. Verdedigend zwak, aanvallend onmachtig: ziehier het verhaal van de avond. Twente stelde op alle fronten teleur. 

FC Twente kwam al voor rust zwak voor de dag. De ploeg hanteerde een veel te laag tempo, schutterde in de laatste linie, en creëerde nauwelijks kansen tegen een slim en gegroepeerd spelend TOP Oss. Bryan Smeets zette de gasten na een kwartier spelen op 0-1 en zeven minuten later werd de verdediging opnieuw uiteen gereten. Dit keer was Dogan succesvol: 0-2.

Uit een van de weinig spaarzame aanvallen van de thuisploeg volgde meteen een doelpunt. Na een klein half uur spelen schoot Aitor hard binnen na goed voorbereidend werk van Ulrich Bapoh: 1-2. Daar bleef het bij in een zwakke eerste helft van Twente.

Ploeteren

Na rust bleef het ploeteren. Twente had wel voortdurend balbezit, maar het elftal. dwong niets af. Twente grossierde in balverlies en maakte het de gasten nooit moeilijk. Met Jari Oosterwijk in het laatste kwartier voor de zwak spelende verdediger Ramos probeerde Twente in de slotfase het breekijzer te vinden. Maar het echte slotoffensief kwam geen moment van de grond. TOP raakte nooit in paniek en bleef zonder pijn overeind tegen een ontluisterend Twente.

FC Twente – TOP Oss 1-2 (1-2)
Score: 22. Dogan 0-1, 15. Smeets 0-2, Aitor 1-2
FC Twente: Brondeel, Ramos (74. Oosterwijk), Gonzalez, Nacho, Ricardinho, Espinosa (69. Zekhnini), Brama, Hölscher, Aitor, Boere, Bapoh (82. Maria).
TOP Oss: Olij, Asmelash, Piqué, Van den Herik, Fleuren, Van der Sluys, Nieveld, Smeets (63. Rommens), Kaak, Oratmangoen (90. Verkoelen), Dogan (82. Ladan).
Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Brama (FC Twente)
Toeschouwers: 26.000