Volledig scherm
Op maandagmorgen was er weinig meer over van het veld van FC Twente. © Marieke Amelink

EK-showbands krijgt staartje: FC Twente moet grasmat per direct vervangen

VIDEOENSCHEDE - De Grolsch Veste krijgt per direct een nieuwe grasmat. Vervanging van het veld is door het EK-drumevenementen in combinatie met de langdurige regenval van het afgelopen weekend noodzakelijk aldus de club.

FC Twente hoopt dat de nieuwe grasmat er eind volgende week in ligt. De club liet maandagmorgen in de krant weten dat het op zoek is naar nieuwe geldbronnen. „Voetbal is voor 18 tot 20 dagen in het jaar. De rest van de tijd ligt dat gras maar hier”, liet Renske Hengeveld van afdeling Meeting en Events weten. Een nieuw veld kost ongeveer een ton. 

Poll

Veld FC Twente per direct aan vervanging toe na EK showbands

  • Duur geintje, dat geld kan de club wel beter gebruiken (32%)
  • Goede les voor de volgende keer: verhuur blijft een mooie inkomstenbron (37%)
  • Genoeg reden om het puur en alleen bij voetbal te houden in het stadion (30%)
5784 stemmen

Het organiserende Drum Corps Europe liet na het evenement weten zeer tevreden te zijn over de nieuwe locatie. De DCE had het stadion voor vijf jaar gehuurd, maar als het aan voorzitter Rob van Koningshoven lag mocht daar meteen een paar jaar aan vast worden geknoopt. Zover gaat het niet komen. Beide partijen hebben de mogelijkheid om onder de verbintenis uit te komen, waardoor de kans zeer groot is dat het eerste EK ook meteen de laatste was in Enschede. 

Drum Corps Europe organiseerde afgelopen zaterdag het EK voor drum en bugle corps waar vier landen aan meedoen. Duitsland, Nederland, Engeland en Ierland. Mede hierdoor moet de grasmat in de Grolsch Veste vervangen worden. Bekijk de beelden van het evenement hieronder terug.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.