Volledig scherm
Emil Berggreen © fc twente

Emil Berggreen nieuwe spits FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente heeft Emil Berggreen vastgelegd. Berggreen is een 26-jarige Deense spits die afkomstig is van het Duitse Mainz. 

Berggreen is transfervrij en gaat een contract tekenen voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. Berggreen maakte in 2015 de overstap vanuit Denemarken. Via Braunschweig kwam hij twee jaar geleden bij Bundesligaclub Mainz terecht.  

Mede door een knieblessure kwam hij bij Mainz slechts tot veertien optredens en vier goals. Hoewel FC Twente met Tom Boere en Jari Oosterwijk al twee spitsen onder contract heeft staan, wilde de club hoe dan ook een nieuwe aanvalsleider. De vraag of Boere blijft is ook nog twijfelachtig. Boere staat in de belangstelling van het Turkse Denizlispor. 

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: