Volledig scherm
Emil Berggreen © fc twente

Emil Berggreen nieuwe spits FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente heeft Emil Berggreen vastgelegd. Berggreen is een 26-jarige Deense spits die afkomstig is van het Duitse Mainz. 

Berggreen is transfervrij en gaat een contract tekenen voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. Berggreen maakte in 2015 de overstap vanuit Denemarken. Via Braunschweig kwam hij twee jaar geleden bij Bundesligaclub Mainz terecht.  

Mede door een knieblessure kwam hij bij Mainz slechts tot veertien optredens en vier goals. Hoewel FC Twente met Tom Boere en Jari Oosterwijk al twee spitsen onder contract heeft staan, wilde de club hoe dan ook een nieuwe aanvalsleider. De vraag of Boere blijft is ook nog twijfelachtig. Boere staat in de belangstelling van het Turkse Denizlispor. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.