Volledig scherm
PREMIUM
Douglas in het shirt van Barbaros, tijdens een oefenduel tegen WVV’34. © WegdamNieuws

En dan opeens is de grote Douglas je directe tegenstander: ‘Won één kopduel van hem’

HENGEVELDE - Het was een bijzonder gezicht zondagmiddag in Hengevelde: Douglas Franco Teixeira op sportpark Rupertserve. De voormalig FC Twente-coryfee maakte zijn eerste minuten voor tweedeklasser Barbaros. 

Terug op de Twentse voetbalvelden. Dat was de inmiddels 32-jarige verdediger, Braziliaan van geboorte maar tot Nederlander genaturaliseerd. Een dag later was Douglas zelf niet bereikbaar voor commentaar, zijn directe tegenstander Wouter Horstink (25) uit Haaksbergen wel. Hij stond namens WVV’34 in een oefenduel tegen Barbaros tegenover de reus uit het Braziliaanse Florianópolis en blikt terug op die opmerkelijke ontmoeting. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.