Volledig scherm
© screenshot Twitter

Enschedeër Chery kiest als eerste Nederlander voor 'nieuw geld' in China

ENSCHEDE - Tjaronn Chery lijkt voor het geld gekozen te hebben en is naar China vertrokken. De 28-jarige aanvaller is gespot op het trainingscomplex van Guizhou Hengfeng Zhicheng.

De in Enschede opgegroeide aanvaller en oud-speler van FC Twente is daarmee de eerste Nederlander die voor 'het nieuwe geld' lijkt te kiezen in China.

Chery (28) was afgelopen seizoen van onschatbare waarde voor het Engelse Queen's Park Rangers. Hij scoorde 10 keer voor de ploeg in het Championship. Ook dit seizoen stond hij al 22 keer in de basis, maar stond zijn teller pas op 4 goals.

Omweg
Chery doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar brak door via een omweg. Via Cambuur, RBC, FC Emmen en ADO Den Haag kwam hij bij FC Groningen terecht, waar de Tukker pas echt indruk maakte. Met Groningen won Chery de KNVB-beker.

Feyenoord hengelde begin 2015 nog naar z'n diensten, maar de aanvaller koos voor een avontuur op het tweede niveau in Engeland. Dat krijgt dus nu zeer waarschijnlijk een vervolg in China.

Sky high
Grote namen als Graziano Pelle, Oscar en Tevez stapten al over naar de competitie in het Aziatische land, waar de salarissen sky high zijn. Chery kan de eerste Nederlander worden. Hoeveel hij kan verdienen in China, is niet bekend.

Guizhou Hengfeng Zhicheng, de club van Chery, promoveerde onlangs van het tweede niveau naar de eredivisie van China. Het stadion biedt plaats aan ruim 52.000 toeschouwers.