Volledig scherm
Ismail H'Maidat, kind van de Wesselerbrink © ANP

Enschedeër Ismail H'Maidat (24) krijgt bij Como de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen

ENSCHEDE - Voetballer Ismail H'Maidat heeft een nieuwe club gevonden. De 24-jarige Enschedeër heeft een contract getekend bij het Italiaanse Como, dat uitkomt in de Serie C. Het is al de dertiende club voor H'Maidat.

H'Maidat kwam vorig jaar in opspraak. Hij zou een mogelijke rol hebben gespeeld in een serie gewapende overvallen in België. Het talent werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 maanden, maar in hoger beroep werd zijn straf verlaagd. 

H’Maidat begon met voetballen bij FC Twente. Op 13-jarige leeftijd maakte hij al de overstap naar België, waar hij voor meerdere clubs uitkwam. Via Brescia kwam hij uiteindelijk bij AS Roma terecht, dat hem verhuurde aan  Ascoli, Vicenze, Olhanense en Westerlo. Voor de laatstgenoemde club kwam hij uit toen de verdenking tegen hem ontstond. Door het juridische traject werd zijn laatste contract ontbonden. 

H'Maidat zat negen maanden vast en wilde al die tijd niets liever dan zijn voetballoopbaan voortzetten. Die kans krijgt hij nu in het noorden van Italië.