Volledig scherm
© Marcel ter Bals

Europees avontuur zit erop voor FC Twente Vrouwen

ENSCHEDE - Het Europese avontuur van de FC Twente Vrouwen zit erop. Woensdagavond kwam er definitief een einde aan toen Barcelona in De Grolsch Veste met liefst 4-0 zegevierde. Eerder deze maand hadden de Spanjaarden al met 1-0 gewonnen op eigen veld, waardoor Barcelona zich net als vorig seizoen ten koste van Twente plaatst voor de kwartfinales.

Twente kon in De Grolsch Veste weer beschikken over aanvalster Renate Jansen. Zij was bij de uitwedstrijd in Barcelona nog buiten de selectie gehouden vanwege een blessure.

Trainer Tommy Stroot had in aanloop naar de return in Enschede een tactische omzetting gedaan. Twente speelde in het thuisduel met vijf verdedigers, met onder anderen Renate Jansen vanaf de vleugels.

Kansen
Net als in Barcelona waren de eerste kansen van de wedstrijd voor de Tukkers. In het eerste kwartier hadden zelfs zowel Ellen Jansen, Lenie Onzia als Lineth Beerensteyn de 1-0 op de schoen. In de achttiende minuut was het opeens zomaar raak voor Barcelona. Nadat keepster Barbara Lorsheyd eerst nog knap een doelpoging van Olga Garcia keerde, maakte Marta Torrejón vanuit de hoekschop die volgde met haar hoofd de 0-1.

Barcelona nam de regie over en nog voor rust zorgde Andressa Alves voor de 0-2. De wedstrijd was hiermee gespeeld en de tweede helft was alleen nog voor de statistieken.

Supporters
In De Grolsch Veste zaten 7.035 supporters. Zij probeerden er na rust met een wave en een lichtjesshow nog iets leuks van te maken, maar op het veld was het al lang en breed gespeeld.

Barcelona zorgde in de slotfase zelfs voor nog twee treffers. De Spaanse invalsters, Latorre en Nguessan, lieten beiden hun voeten spreken en scoorden de 0-3 en 0-4.

Competitie
Twente kan zich nu volledig focussen op de competitie en het bekertoernooi. Zaterdagavond staat alweer de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma.

FC Twente - FC Barcelona 0-4 (0-2).
Score: 18. Torrejón 0-1, 37. Andressa Alves 0-2, 79. Latorre 0-3, 86. Nguessan 0-4.
FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering (87. DSarcoud), Kerkdijk, Waldus, Worm, R. Jansen (81. Ellouzi), Munsterman, Onzia, Roord, E. Jansen, Beerensteyn (58. Bakker).
Scheidsrechter: Mitsi.
Gele kaart: Alves (Barcelona), Worm (FC Twente).
Toeschouwers: 7.035.