Volledig scherm
De supporters van FC Groningen steken vuurwerk af voorafgaand aan FC Groningen-Ajax. © Pim Ras fotografie

FC Groningen-fans boycotten duel met FC Twente na uitspraak rechter

GRONINGEN/ENSCHEDE - Enkele honderden supporters van FC Groningen zijn zaterdagavond niet welkom bij de wedstrijd tegen FC Twente, dat heeft de rechter vrijdagmiddag bepaald. Het zogeheten Vak-F moet tijdens het duel leeg blijven. 

Vorig seizoen werd tijdens de competitiewedstrijden van FC Groningen tegen Heracles Almelo en Ajax vuurwerk in Vak-F afgestoken. De daders zijn tot op heden niet gepakt. De club kreeg een boete van 15.000 euro en ook zijn de seizoenkaarthouders van Vak-F niet welkom bij de wedstrijd tegen FC Twente. Supportersvereniging FC Groningen spande nog een kort geding aan, maar zonder succes.

De supporters zijn boos dat nu enkele honderden fans worden gestraft, terwijl maar een kleine groep verantwoordelijk is voor het afgestoken vuurwerk. De rechter heeft echter alle verzoeken van de supporters afgewezen. Supportersgroep Ultras Cruoninga heeft inmiddels aangegeven dat het zich solidair toont met de gestrafte supporters. Zij zullen de wedstrijd tegen de Tukkers boycotten. Ook veel andere fans geven op social media aan morgen thuis te blijven.

Uitsupporters

De supporters van FC Twente zijn uiteraard wel gewoon welkom bij de wedstrijd. Het wordt voor de Enschedeërs de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. De club wordt gesteund door 875 meegereisde supporters.