Volledig scherm
PREMIUM
Twee tieners die voor het eerst in het buitenland zijn. © Lars Smook

FC Twente-aanwinsten maken vlieguren in den vreemde

ENSCHEDE - De tieners Matthew Smith en Ulrich Bapoh maken bij FC Twente voor het eerst ‘vlieguren’ in het buitenland. Tijd voor een kennismaking.

Matthew Smith

Leeftijd: 18 jaar
Nationaliteit: Wales
Positie: Middenveld
Eigendom van: Manchester City

Wat vind je na een paar weken ‘snuffelen’ het meest opvallend aan Nederland?
Smith:
„Al die fietsers op straat. In Manchester zag je af en toe iemand op een bike langskomen, maar hier struikel je er over. Ik moest eerst al wennen aan het rechts rijden, en dan krijg je al die fietsers er nog eens bij. Maar het gaat nu goed. Ik ben de eerste weken zonder kleerscheuren door het Nederlandse verkeer gekomen.”
Bapoh: „De spelers gaan hier beter met elkaar om dan in Duitsland. Het is een stuk relaxter, er is meer plezier in de kleedkamer en de hiërarchie is veel minder sterk. De oudere spelers voelen zich nergens te groot voor en laten de jongeren echt niet met alle spullen sjouwen. Iedereen helpt elkaar. Het grote verschil op het veld is dat in Duitsland het team voorop staat, terwijl er hier ook individuele aandacht is. Zo train je met de aanvallers soms apart. Ik vind dat goed. Ik snap echt niet dat ze in Nederland Duitsland als voorbeeld zien. Jullie hoeven je geen zorgen te maken, de opleiding in Nederland is nog steeds hartstikke goed. De dip is tijdelijk, die golfbewegingen horen bij voetbal.”