Volledig scherm
PREMIUM
training jeugd FC Twente © Wouter Borre DTCT

FC Twente: andere structuur opleidingen

ENSCHEDE – Er komt geen opvolger voor Michel Jansen als hoofd opleidingen bij FC Twente. De club gaat met een andere structuur werken. Daarbij komen de bovenbouw van de opleiding (onder 17 en onder 19) en de beloften onder de verantwoordelijkheid van technisch directeur Ted van Leeuwen en hoofd scouting Evert Bleuming. Jansen werd vorige week weggestuurd bij Twente. 

Volledig scherm
Evert Bleuming © Emiel Muijderman

„We gaan de lijnen korter maken tussen alle selecties”, zegt Bleuming. „We willen voor meer aansluiting zorgen en onze jonge talenten met een goede potentie eerder bij de hoogste teams betrekken, zodat zij op het (trainings)veld sneller ervaringen op kunnen doen.” De onderbouw, onder 11 tot en met onder 16, wordt gecoördineerd door Rob Boudrie en Job ten Thije. Zij vallen vanaf nu onder Van Leeuwen en Bleuming.

  1. ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’
    nabeschouwing

    ‘Is Peterson al op het matje geroepen bij Heracles?’

    ENSCHEDE - Heracles en het spelen op gras: zo langzamerhand ga je serieus denken dat de Almelose voetballers er maar niet aan kunnen wennen. Na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht zei Kristoffer Peterson dat hij liever op gras speelt. En dat hoor je een speler van Heracles niet vaak roepen. FC Twente pakte op de valreep de zege bij Volendam en 1500 Tukkers waren er bij. Fardau en Leon kijken terug op weer een bewogen weekend.