Volledig scherm
Voor de derby maakten de fans van FC Twente indruk met een prachtige sfeeractie. © BSR Agency

FC Twente baalt na nieuwe boete van bier gooiende fans

ENSCHEDE - De derby tegen Heracles heeft voor FC Twente nog een staartje gekregen. De club  heeft van de KNVB een geldboete van €7.500,- opgelegd gekregen, vanwege het gooien van bekers met drank richting het speelveld. Twente verloor het duel met 2-3.

FC Twente baalt van de zoveelste sanctie van de bond, zo laat de club in een statement weten. „De steun die we ook dit seizoen bij thuis- en uitwedstrijden van de supporters krijgen is echt ongekend en uniek. Daar zijn we ook ontzettend trots op als club, maar afgelopen jaren is het helaas nog te vaak voorgekomen dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB een onderzoek is gestart naar aanleiding van gebeurtenissen op de tribune.”

‘Strenger toezien’

“De KNVB ziet er scherp op toe dat er bij de wedstrijden geen bekers drank of andere voorwerpen richting het speelveld worden gegooid. Wanneer dit blijft aanhouden zal bij volgende keren de boete hoger oplopen. Geld dat we liever op een andere manier willen besteden, waar we als voetbalclub echt wat aan hebben. Vanaf de komende wedstrijd gaan we strenger toezien op supporters die zich hieraan schuldig maken. Dit kunnen we als club namelijk niet accepteren.”

“We willen onze supporters graag gastvrij ontvangen in De Grolsch Veste en ervoor zorgen dat iedereen een mooie voetbalmiddag of avond heeft. Dit hopen we te bereiken met zo min mogelijk maatregelen in het stadion en kan gerealiseerd worden als de verantwoordelijkheid ook bij supporters zelf ligt. Houd rekening met elkaar, het gooien met bekers drank is ook voor andere supporters erg vervelend.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.