Volledig scherm
Tim Hölscher was bij zijn terugkeer meteen trefzeker voor FC Twente. © Marcel ter Bals

FC Twente bereikt dubbele cijfers in Goor: vier keer Trotman

OEFENDUELGOOR - FC Twente heeft dinsdag de oefenwedstrijd bij GFC in Goor afgesloten met een 10-0 overwinning. De 19-jarige Ryan Trotman was voor rust de grote man bij de Enschedeërs. De aanvaller vond binnen tien minuten drie keer het net en maakte vlak voor rust ook nog zijn vierde. In de tweede helft kwamen voornamelijk beloften in de ploeg, met wie Twente de dubbele cijfers bereikte.

Al binnen een minuut opende Ryan Trotman in Goor de score. Daar bleef het in de eerste tien minuten niet bij, want ook in de zesde en de negende minuut was de oud-speler van EMOS en Quick'20 trefzeker.

FC Twente, dat zonder de licht geblesseerden Wout Brama en Tom Boere speelde, breidde de score al snel uit via nieuwkomers Ulrich Bapoh (gehuurd van Bochum) en Tim Hölscher (terug van een avontuur in Denemarken).

Trotman, die afgelopen seizoen in de laatste wedstrijd - thuis tegen NAC - zijn debuut maakte voor FC Twente, zette even later ook de 0-6 op het scorebord. Daarna volgde nog voor de pauze bijna de 0-7, maar Trotmans schot belandde tegen de kruising.

Veel beloften

In de tweede helft een compleet ander FC Twente. Zo kwamen Tim van de Schepop uit Haaksbergen en Chris David uit Enschede binnen de ploeg. Ook Jari Oosterwijk stond het tweede bedrijf binnen de lijnen.

Van de Schepop, onlangs teruggekeerd van een half jaar PEC Zwolle, scoorde al snel in de tweede helft de 0-7. Jari Oosterwijk maakte twintig minuten voor tijd de 0-8 en verdediger Browning-Lagerfeld zorgde kort daarna voor de 0-9. Veertien minuten voor tijd had Oosterwijk, als aanvoerder van de ploeg, de eer om de tiende Twentse treffer te scoren.

Daar bleef het bij en zodoende deed Twente het beter dan vorig seizoen, toen de ploeg bij GFC met 8-0 zegevierde. 

GFC - FC Twente 0-10 (0-6).

Score: 1. Trotman 0-1, 6. Trotman 0-2, 9. Trotman 0-3, 16. Bapoh 0-4, 28. Hölscher 0-5, 38. Trotman 0-6, 53. Van de Schepop 0-7, 70. Oosterwijk 0-8, 74. Browning-Lagerfeld 0-9, 76. Oosterwijk 0-10.

Basiself GFC Goor: Vorkink, Alink, Krabbenbos, Peters, Vos, Natrop, Jacobi, Moormann, Wassink, Schnieder, Ruumpol.

Opstelling FC Twente eerste helft: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Jensen, Laukart, Roemeratoe, Hölscher, Van der Heyden, Bapoh, George, Trotman.

Opstelling FC Twente tweede helft: De Lange, Browning-Lagerfeld, Van Benthem, Felix, El Idrisdi, Wiefer, Van de Schepop, David, Oosterwijk, Zerrouki, Fernandes.