Volledig scherm
Joël Drommel. © VI Images

FC Twente blij en opgelucht: ‘Dit voelt anders dan tegen RKC’

REACTIESHEERENVEEN - FC Twente boekte zaterdag het tweede gelijkspel op rij. Vorige week werd het thuis 3-3 tegen RKC en stonden de gezichten na afloop op onweer. Maar na de 0-0 in Friesland was er vooral sprake van blijdschap en opluchting bij de ploeg van Garcia.

Aanvoerder Peet Bijen stond na de wedstrijd met een grote glimlach voor de camera’s van Fox Sports. ‘’Dit voelt heel anders dan tegen RKC’’, zei hij na het tweede gelijkspel in zeven dagen. ‘‘Ik denk dat we voor rust veel beter waren. Heerenveen was slordig achterin. Wij kwamen alleen in de problemen door eigen slordigheden.’'

Verkeerde kant

Toch zag hij, net als Garcia, dat Twente blij mocht zijn dat de thuisploeg het vizier niet op scherp had staan. ‘’Vandaag was het voor het eerst dit seizoen dat ik dacht: het kan wel eens de verkeerd kant oprollen’’, aldus de coach.

Eerste clean-sheet

Het 0-0 gelijkspel was mede de verdienste van doelman Joël Drommel. Hij redde zijn ploeg en liep daarmee nog een kwetsuur aan zijn hoofd op. ‘‘De eerste nul van het seizoen, een lekker gevoel. Ik heb inderdaad een klein bultje, maar heb er al goed ijs op, dat gaat zo over. Soms hebben we met wat risico gespeeld, maar gelukkig liep het goed af. We moeten blij zijn met een punt. We zijn nog ongeslagen, zo’n goed begin hadden we vooral gehoopt. Maar er komt nog wat aan, zondag wacht alweer Utrecht-thuis.’’

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.