Volledig scherm
Vreugde bij de fans © Emiel Muijderman

FC Twente blijft in eredivisie, club krijgt 'slechts' boete

ENSCHEDE - FC Twente blijft in de eredivisie. De beroepscommissie van de KNVB vindt de straf die de licentiecommissie de club oplegde te zwaar en heeft nu anders geoordeeld. De club krijgt alleen een boete van 181.000 euro vanwege vier ernstige overtredingen.

De licentiecommissie van de voetbalbond oordeelde onlangs dat de Tukkers moeten worden gestraft voor het financiële wanbeleid van de club. De commissie wilde de licentie van de club afpakken, om haar meteen een nieuwe licentie te verstrekken waarmee de club in de Jupiler League mag spelen.

FC Twente vreesde voor een faillissement omdat de club alle kosten op een lager niveau niet zou kunnen betalen. De club vindt nu de beroepscommissie aan haar zijde.

Door de uitspraak degradeert De Graafschap naar de Jupiler League.

Verschil in inzicht schoon schipverklaring

"Alhoewel de beroepscommissie de licentiecommissie op een aantal aspecten in het gelijk stelt, is er een cruciaal verschil in de interpretatie van de zogenoemde ‘schoon-schipverklaring’, die FC Twente in mei op verzoek van de licentiecommissie afgaf", schrijft de bond.

"Volgens de beroepscommissie is met de schoon-schipverklaring bij FC Twente het vertrouwen gewekt dat de overtredingen die de club bekendmaakte in de periode tussen december 2015 en april 2016, niet zouden worden meegewogen in de beoordeling voor het behoud van de licentie. Terwijl de licentiecommissie dat wel deed", vervolgt de bond.

Bekijk hieronder de volledige uitspraak

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
Michel Jansen arriveert bij de Veste © Emiel Muijderman