Volledig scherm
Alfred Schreuder: "Jaar goed afsluiten" © Alfred Schreuder: "Jaar goed afsluiten"

FC Twente bouwt verder op ‘Vijverberg-concept’

ENSCHEDE – FC Twente gaat zondag tegen Willem II naar alle waarschijnlijkheid voortborduren op het speelplan waarmee woensdag De Graafschap met 4-2 werd verslagen.

Het lijkt erop dat coach Alfred Schreuder in de laatste wedstrijd van dit jaar opnieuw de voorkeur geeft aan de jonge aanvaller Bilal Ould-Chikh, die samen met Jesus Corona (spits), Hakim Ziyech (aanvallende middenvelder) en Youness Mokthar voor de creativiteit voorin moeten gaan zorgen. Dit concept pakte woensdag in het bekerduel op De Vijverberg tegen De Graafschap goed uit.

Toen de spelers in deze samenstelling na ruim een half uur aan elkaar gewend waren ontstond er een offensieve klik, resulterend in een fraaie 4-2 zege met goals van Ziyech en Corona.

Zeker is dat Kyle Ebecilio opnieuw niet bij de wedstrijdselectie zit. Hij is disciplinair gestraft maar heeft inmiddels wel zijn excuses gemaakt. Maar Ebecilio mag desondanks tegen Willem II op de tribune plaatsnemen. Voor hem speelt, net als in Doetinchem, Orlando Engelaar.

Alfred Schreuder wil er tegen Willem II alles aan doen om het bepaald niet verwende thuispubliek te tracteren op een attractieve wedstrijd, die uiteraard in winst moet worden omgezet: ,,We zijn verplicht om te winnen en dit jaar thuis goed af te sluiten. Daar is alles op gericht.”

FC Twente heeft nog een kleine kans om voor de winterstop te klimmen van de zesde naar de vijfde plaats maar het gat met nummer vijf AZ is drie punten.
Schreuder: ,,Het kan nog maar dat wordt moeilijk. Het is duidelijk dat de zesde plaats voor ons niet voldoende is. We willen minimaal bij de eerste vijf eindigen.”