Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente: „Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik stoppen. Maar soms moet je je persoonlijk belang parkeren.”
Volledig scherm
Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente: „Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik stoppen. Maar soms moet je je persoonlijk belang parkeren.” © Lars Smook

FC Twente-directeur vindt nu oordelen nog te vroeg

ENSCHEDE - In tegenstelling tot Ajax, PSV en AZ wil FC Twente nog geen definitief standpunt innemen over het al dan niet uitspelen van de competitie. De club wacht eerst de toelichting af die de KNVB dinsdag 7 april aan de clubs geeft over het restant van het seizoen 2019-2020.

Hoewel de clubs woensdag hadden afgesproken niets naar buiten te brengen, doorbrak technisch directeur Marc Overmars die code nog dezelfde avond door te zeggen dat Ajax niet verder wil met dit seizoen. Een dag later kreeg hij bijval van AZ en PSV. FC Twente wil nog niet zover gaan. „Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik stoppen”, aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. „Maar als bestuurder in een bedrijfstak moet je je persoonlijke belang soms parkeren en je laten leiden door het grote geheel.”

Gevecht om te overleven

Van der Kraan vindt dat eerst alle kanten van de materie belicht moeten worden voordat er een definitief oordeel wordt geveld. „De voetbalbranche vecht momenteel voor zijn bestaan’”, aldus Van der Kraan. „Clubs hebben het moeilijk, duizenden mensen die in het voetbal werken zijn van de bedrijfstak afhankelijk en met hen vele gezinnen. Niet iedereen in het voetbal vindt het prettig dat nu van alle kanten wordt gezegd: men moet dit of dat. Ik vind dat we eerst in beeld moeten brengen wat er allemaal aan consequenties op ons afkomt en hoe we anticiperen op eventuele claims. Er zijn nogal wat factoren die een rol kunnen spelen: mediagelden, sponsorgelden, seizoenkaarten, skyboxen, spelerscontracten, verzekeringstechnische kwesties en ga zo maar door.” Volgens Van der Kraan is er maar uiteindelijk maar één partij die er toe doet:  „En dat is het RIVM.”