Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

FC Twente druk op slotdag transfermarkt: 4 spelers vertrekken, Latibeaudière komt

ENSCHEDE - Bij FC Twente was het op de slotdag van de transfermarkt vooral druk bij de uitgang. De club nam afscheid van Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alexander Laukart. Het viertal mocht transfervrij gaan, maar de club sneed zo wel flink in de salariskosten en bedong bij elke speler een doorverkooppercentage.

De vertrekkers: Tom Boere (26)

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Nieuwe club: KFC Uerdingen 05 (Derde Bundesliga, Duitsland)

De hele voorbereiding zong zijn naam al rond in het geruchtencircuit. Tom Boere merkte aan alles dat hij niet de beoogde spits was die FC Twente aan de doelpunten zou gaan helpen in de eredivisie. In de pikorde was de clubtopscorer van vorig seizoen inmiddels derde keus achter Haris Vuckic en Emil Berggreen. Toen de Deen, die nog amper fit is, tegen RKC eerder inviel, wist Boere genoeg. De aanvaller keek rond in Turkije, maar kreeg niet het goede gevoel. Dat had hij op de laatste dag wel bij KFC Uerdingen, het voormalige Bayer Uerdingen.

Omdat hij zwaar drukte op het salarishuis van FC Twente, liet de club hem transfervrij vertrekken, ondanks een doorlopend contract tot en met het eind van dit seizoen.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.