Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen

FC Twente druk op slotdag transfermarkt: 4 spelers vertrekken, Latibeaudière komt

ENSCHEDE - Bij FC Twente was het op de slotdag van de transfermarkt vooral druk bij de uitgang. De club nam afscheid van Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alexander Laukart. Het viertal mocht transfervrij gaan, maar de club sneed zo wel flink in de salariskosten en bedong bij elke speler een doorverkooppercentage.

De vertrekkers: Tom Boere (26)

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Nieuwe club: KFC Uerdingen 05 (Derde Bundesliga, Duitsland)

De hele voorbereiding zong zijn naam al rond in het geruchtencircuit. Tom Boere merkte aan alles dat hij niet de beoogde spits was die FC Twente aan de doelpunten zou gaan helpen in de eredivisie. In de pikorde was de clubtopscorer van vorig seizoen inmiddels derde keus achter Haris Vuckic en Emil Berggreen. Toen de Deen, die nog amper fit is, tegen RKC eerder inviel, wist Boere genoeg. De aanvaller keek rond in Turkije, maar kreeg niet het goede gevoel. Dat had hij op de laatste dag wel bij KFC Uerdingen, het voormalige Bayer Uerdingen.

Omdat hij zwaar drukte op het salarishuis van FC Twente, liet de club hem transfervrij vertrekken, ondanks een doorlopend contract tot en met het eind van dit seizoen.