Volledig scherm
Ullrich Bapoh nam de Enschedese treffer voor zijn rekening. Hij wist vijf minuten na de rust het net te vinden, maar het bleek niet voldoende voor de overwinning. © Marcel ter Bals

FC Twente en Heerenveen in evenwicht

LANGEZWAAG - FC Twente is ook na de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding ongeslagen gebleven. Na eenvoudige zeges op de amateurs van Fleringen (5-1) en GFC (10-0), stond met Heerenveen woensdagavond de eerste serieuze test op het programma. Lang leek Twente af te stevenen op een overwinning, totdat Heerenveen vijf minuten voor het einde het net vond: 1-1.

Bij FC Twente verscheen onder meer Wout Brama aan de aftrap. De routinier ontbrak tijdens de eerdere oefenwedstrijden door lichte pijntjes. Brama zag dat zijn ploeg na nog geen vijf minuten spelen goed weg kwam, nadat een terugspeelbal via de binnenkant van de paal het veld in stuiterde.  

Aan de andere kant leek Tim Holscher wel voor de openingstreffer te zorgen, ware het niet dat zijn inzet door Heerenveen-verdediger Nicolai Naess ternauwernood van de lijn kon worden gehaald. Enkele kleine kansen en een afgekeurd doelpunt voor de thuisploeg later zochten beide ploegen zonder te hebben gescoord de kleedkamers op.

Voorsprong Twente

Na de rust een ander FC Twente zonder Brama en de in de voorbereiding goed presterende Ryan Trotman. Vanaf de bank zagen zij de openingstreffer van Ullrich Bapoh, die dankbaar profiteerde van de blunderende Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch. Heerenveen begon vervolgens meer en meer te drukken, maar zag Jorn Brondeel een aantal keren goed in de weg liggen.

Late domper

Terwijl Twente er vandoor dacht te gaan met de overwinning, schoot Nemanja Mihajlovic de thuisploeg vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Die treffer betekende tevens de eindstand. Volgende week woensdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg van Marino Pusic om 19.00 uur op de velden van DOS’37 de vrijwel jaarlijkse oefenwedstrijd tegen FC Emmen. 

Heerenveen - FC Twente 1-1 (0-0)
FC Twente
: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Jensen (46. Smith), Maria, Brama (46. Laukart), Van der Heyden, George, Bapoh, Holscher en Trotman (46. Felix).
Score: 50. Bapoh 0-1, 85. Mihajlovic 1-1.