Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © BSR Agency

FC Twente en Heracles gooien trainingscomplex nog niet op slot: ‘Bekijken het van dag tot dag’

ALMELO/ENSCHEDE - FC Twente en Heracles trainen morgen nog niet, maar de bedoeling is dat de selecties de dag erna wel weer bij elkaar komen om in beslotenheid te trainen. Het NOC*NSF adviseerde eerder vandaag om alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten in verband met het coronavirus. 

,,We willen ons strak houden aan de overheidsrichtlijnen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, zei Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. ,,We hebben niet overal zeggenschap over. Het is nu niet verboden om hard te lopen bijvoorbeeld. We zijn nu aan het bekijken of we bepaalde zaken overeind kunnen houden. Ons dringende advies is wel om alle trainingsomgevingen te sluiten”, aldus Hendriks.

FC Twente

FC Twente geeft aan dat de spelers extra dagen vrij hebben gekregen, maar dat ze wel in beslotenheid bij elkaar komen. Het personeel werkt voorlopig thuis, op één medewerker per afdeling na. De club gaat werktijdverkorting aanvragen bij het UWV voor personeel. Ook wordt uitgezocht of de spelersgroep zelf in aanmerking komt voor werktijdverkorting. 

De Enschedeërs bekijken de situatie van dag tot dag en laten weten dat er maandag weer een bijeenkomst op het programma staat. Dan wordt bekeken of er verdere maatregelen genomen moeten worden. 

Heracles Almelo

Ook Heracles Almelo heeft de afgelopen dagen niet getraind. De club geeft aan dat de spelers ook maandag nog een vrije dag hebben. Dagelijks wordt bekeken wat de stand van zaken is en of het nog verantwoord is om bij elkaar te komen op het trainingscomplex. De Almeloërs nemen in de besluitvorming ook de adviezen van de overheid en de sportkoepels mee. 

Training Heracles
Volledig scherm
Training Heracles © Lars Smook