Volledig scherm
© Lars Smook

FC Twente en KNVB kijken samen vooruit

ZEIST – De KNVB, Eredivisie CV en FC Twente hebben woensdagochtend met elkaar gesproken over de gebeurtenissen van de afgelopen periode.

De huidige situatie van de club werd besproken maar de partijen keken ook vooruit. “Het vertrouwen in elkaar moet worden hersteld. Daarnaast liggen er komende tijd in Enschede flink wat uitdagingen, zoals de club zelf ook al heeft aangegeven. Daarvoor is het belangrijk dat KNVB en FC Twente regelmatig in contact met elkaar zijn”, aldus Bert van Oostveen op de website van de KNVB.

Imago
De KNVB realiseert zich ook dat de zaak het imago van het Nederlandse voetbal heeft aangetast. “Vandaar dat we kritisch naar de regels kijken om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer voorkomt.” Daarom vond ook het overleg van woensdagochtend plaats. “Hoe je het ook wendt of keert, we hebben allemaal de uitspraak van de beroepscommissie te respecteren”

Toekomst
Onno Jacobs zei over het gesprek: “We hebben een constructief gesprek gehad, waarin in alle openheid niet alleen is teruggekeken maar met name vooruit is gekeken. Dit vanuit de gedeelde visie dat het in ons aller belang is hieruit de lessen te trekken voor de toekomst. FC Twente stelt alles op alles om weer een club te zijn die een waardevolle betekenis heeft voor het Nederlandse voetbal.”

De KNVB gaat donderdag in gesprek met De Graafschap.