Jesse Bosch in actie.
Volledig scherm
Jesse Bosch in actie. © Reinier van Willigen

FC Twente en OH Leuven komen niet tot scoren

GOOR – FC Twente heeft zaterdagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen het Belgische Oud-Heverlee Leuven. FC Twente was voor rust beter, maar de tweede helft was voor de ploeg die uitkomt op het tweede niveau van België. Gescoord werd er echter niet.

FC Twente was in de openingsfase gewaagd aan OH Leuven, dat speelde zonder bekende namen. De beste kans was voor Rafik Zehknini. De buitenspeler kwam alleen voor de keeper te staan, maar schoot onbesuisd over. Via Thomas Henry kreeg Leuven niet veel later ook een grote kans, maar Drommel hield zijn doel goed klein. Door slordig werk van Peet Bijen kreeg Leuven zelfs nog een grote kans op de voorsprong, maar ook deze inzet ging mis. Ondanks die kansen was FC Twente, waar middenvelders Selahi en Bosch positief opvielen, wel de betere ploeg.

Zwakke tweede helft

Gonzalo Garcia Garcia voerde in de rust vier wissels door. In die gewijzigde opstelling zag FC Twente de Belgen na rust bijna op voorsprong komen, maar Henry kopte naast. Deze kans bleek een voorbode te zijn op het spelbeeld, want de Belgen speelden sterker dan FC Twente na rust. In de zwakke tweede helft creëerden beide teams echter weinig kansen. OH Leuven kwam vlak voor tijd nog wel bijna op voorsprong, maar Van Hyfte raakte de paal met zijn kopbal. FC Twente stelde daar enkel een schotje van Jelle van der Heyden en een kans van Bijen tegenover. Daar bleef het bij op sportpark Heeckeren.

FC Twente – OH Leuven 0-0.

FC Twente: Drommel (63. Brondeel), Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Matos (46. Van der Lely), Bosch (63. Wieffer), Selahi (46. Van der Heyden), Vuckic (46. Zerrouki), Aitor (63. Trotman), Boere, Zehknini (63. Agca).