Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

FC Twente: extra borgstelling nodig vanwege tegenvallers uit verleden

ENSCHEDE – FC Twente heeft de gemeente Enschede gevraagd om een extra borgstelling van 7 miljoen euro vanwege de belastingclaim van 4,4 miljoen en het nog moeten nabetalen van de manager van oud-speler Jesus Corona met 6,3 miljoen.

Dat kan worden afgeleid uit de verklaring, die is verschenen op de website van de club. “FC Twente is op dit moment in gesprek met de gemeente en potentiële investeerders over de herfinanciering van de club. Dit is mede ingegeven door de financiële consequenties van de degradatie en recentelijk de belastingclaim en de gerechtelijke uitspraak inzake de transfer van Corona.”

Corona

De gemeente staat, zoals bekend, al garant voor 8,4 miljoen en heeft FC Twente bovendien 17 miljoen euro geleend. Door de tegenvallers uit het verleden – een naheffing van de belasting en het moeten nabetalen in de transfer van Corona – blijkt dat nu onvoldoende. Het internationaal sporttribunaal CAS bepaalde afgelopen week, dat Mathias Bunge – de agent van de in 2015 aan FC Porto verkochte Corona – nog recht heeft op 6,3 miljoen.

Constructief

Tubantia meldde donderdagochtend dat de club de gemeente heeft laten weten dat er een faillissement dreigt als Enschede niet instemt met de extra borgstelling. “We weten dat een en ander tot onzekerheid kan leiden, maar we vragen toch begrip voor onze werkwijze. Alles is gericht op een gezonde toekomst van FC Twente, voor de korte, maar zeker voor de lange termijn”, schrijft de club. “Het moge duidelijk dat er van onze kant geen sprake is van dreiging richting de politiek. De gesprekken zijn constructief en vinden in goede harmonie plaats. We zullen u hiervan zo goed mogelijk op de hoogte houden.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.