Volledig scherm
Pierre van Hooijdonk. © PRO SHOTS

FC Twente-fans woest op Van Hooijdonk: 'Nooit meer welkom in Grolsch Veste'

ENSCHEDE - Pierre van Hooijdonk heeft de woede van veel FC Twente-supporters op zijn hals gehaald. De voormalige Feyenoord-spits reageerde vanmorgen via Twitter op de paginagrote Twente-advertentie in De Telegraaf.

Ook in deze krant stond een pagina-oproep aan FC Twente-fans om hun club nog een keer te steunen.

Van Hooijdonk tweette: Jammer dat Haarlem, Veendam, RBC, FC Wageningen zelfs helemaal geen geld meer hadden voor zo'n paginagrote advertentie.'

De grootste supportersvereniging van FC Twente, De Vriendenkring, reageerde via Twitter: "Wat ons betreft is @pierrevh17 nooit meer welkom in de Grolsch Veste. Welk niveau we ook spelen."

Andere reacties waren ook niet mals. 'Jij snapt er echt niks van hè. Dit heeft FC Twente niet zelf betaald. Ga je voorbereiden', wordt verwezen naar zijn taak als analyticus bij de NOS. Zijn bericht werd wel meer dan 200 leuk gevonden door volgers op de sociale media.

Van Hooijdonk ligt al langer slecht bij de fans van FC Twente, nadat hij in een column in Voetbal International schreef dat de titel van FC Twente uit 2010 niets waard was, omdat ze vals hebben gespeeld.