Volledig scherm
© ANP

'FC Twente gaat niet in Jupiler League spelen'

ENSCHEDE - Onno Jacobs acht de kans niet groot dat FC Twente in de Jupiler League gaat spelen als het de rechtszaak verliest. Dat zei hij zondagmorgen in het televisieprogramma De Tafel van Kees. Dat betekent het einde van FC Twente.

Twente vecht de straf van gedwongen degradatie aan bij de rechter en dient maandag het verzoek tot een kort geding in bij de rechtbank van Utrecht. Volgens Jacobs is de kans groot dat dat geding komende week al dient. Twente liet vorige week al weten dat de licentie voor de eerste divisie de financiële doodsteek voor de club is, omdat alle akkoorden dan onder druk staan.

Gevoel van onrecht
Jacobs verwoordde zondagmorgen nog eens zijn gevoel van onrecht. ,,Je moet het zien als een kind dat de kamer moet opruimen en pas als alles schoon is zijn mobiele telefoon terugkrijgt. Vervolgens ruimt hij alles op, en stofzuigt hij nog een keer extra om er zeker van te zijn dat alle rommel weg is. Maar dan komen de ouders en die zeggen dan toch: hier heb je je telefoon, maar wel zonder beltegoed.''