Volledig scherm
Tom Boere zorgt voor gevaar voor het doel van Jong PSV. © Pro shots

FC Twente gedeeld koploper na late zege op Jong PSV

EERSTE DIVISIEENSCHEDE - FC Twente heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 2-1 gewonnen. Lange tijd stonden de Tukkers op een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft maakte Tom Boere vanaf de stip gelijk en drie minuten voor tijd maakte Aitor de winnende treffer.

Na het rustsignaal klonk in De Grolsch Veste nog een groot fluitconcert. FC Twente legde een zeer teleurstellende eerste helft op de mat. Geen energie, geen tempo, geen vertrouwen, geen overtuiging, geen kansen en geen goals. Jong PSV was allesbehalve imponerend, maar de jonge ploeg uit Eindhoven werd het voor de pauze wel heel makkelijk gemaakt. De Eindhovenaren kwamen na 6 minuten op voorsprong. Rigo kopte van ver, waarna de bal pardoes in de kruising vloog. De bal leek houdbaar voor Drommel: 0-1.

Op jacht naar gelijkmaker

In de tweede helft ging FC Twente met de Noorse buitenspeler Zekhnini voor Van der Heyden op jacht naar de gelijkmaker. Met succes. Vanaf de stip mocht Tom Boere na ruim een uur aanleggen voor de 1-1. De spits schoot beheerst binnen. 

Vervolgens werd het een zenuwslopende eindfase. Twente kreeg steeds meer ruimte en kansen, maar het veld lag helemaal open waardoor ook Jong PSV er meerdere malen gevaarlijk uitkwam. Drie minuten voor tijd zorgde Aitor voor de verlossing. Hij tikte de 2-1 binnen en daarmee bleven de punten, ondanks een bal op de paal van Jong PSV in blessuretijd, in Enschede.

Door de overwinning komt FC Twente op 16 punten uit zeven wedstrijden. Daarmee gaan de Tukkers samen met Go Ahead Eagles, Almere City en Sparta gedeeld aan kop in de eerste divisie. 

Lees hieronder het liveblog terug.