Volledig scherm
Giovanni Troupée in actie voor FC Utrecht. © BSR Agency

FC Twente haalt eerste versterking: Troupée op weg naar Enschede

ENSCHEDE - FC Twente is dichtbij een overgang van Giovanni Troupée. De 21-jarige rechtsback wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht. 

Troupée was de afgelopen week nog met FC Utrecht op trainingskamp in Spanje. Het is de bedoeling dat hij maandag op het trainingsveld staat bij FC Twente. 

De geboren Amsterdammer kende onder Erik ten Hag een vliegende start in het betaalde voetbal en diende zich aan als een grote belofte. Later verloor hij de concurrentiestrijd van Sean Klaiber.  Dit seizoen kwam hij tot acht optredens voor FC Utrecht, voornamelijk als invaller.  Troupée speelde vorig seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag.

Eerste aanwinst

Troupée wordt de eerste winterse versterking van FC Twente. De club is al tijden op zoek naar een rechtsback. De beoogde eerste keus Paul Verhaegh wordt achtervolgd door blessureleed en trainde op het trainingskamp niet voluit met de groep mee. 

Trainer Gonzalo Garcia gebruikte in de eerste seizoenshelft vooral Julio Pleguezuelo en Joël Latibeaudiere voor die positie, maar dat zijn van origine centrale verdedigers. Naast Troupée zoekt FC Twente nog een centrale verdediger, terwijl er ook voorin nog aanvulling wordt gezocht. Daarnaast is het niet uitgesloten dat er nog spelers vertrekken bij de club.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.