FC Twente haalt Julio Pleguezuelo van Arsenal

videoENSCHEDE - FC Twente heeft de eerste nieuwe speler binnen. De naam is Julio Pleguezuelo, 22 jaar en verdediger. De Spanjaard komt transfervrij over van Arsenal en tekent voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Pleguezuelo kent Twente-spelers Aitor en Javier Espinosa uit hun jeugdtijd bij Barcelona. „Het is mooi om samen met hen te spelen”, zegt de rechtsbenige centrale verdediger. Hij speelde tussen 2011 en 2013 in de jeugd van Barcelona en vertrok op zestienjarige leeftijd naar Arsenal. Hij werd door de Engelse club verhuurd aan Real Mallorca en  Gimnastic de Tarragona.

Passie

„FC Twente is opgetogen dat Julio voor de vervolgstap in zijn carrière voor ons gekozen heeft”, vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen. „Hij viel op in de periode waarin hij was uitgeleend aan Gimnastic de Tarragona.” Volgens Van Leeuwen maakte hij indruk door „alle spitsen quasi achteloos uit te schakelen”. „Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken.” 

De speler was dinsdag in De Grolsch Veste om te tekenen. „Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen”

Volledig scherm
Julio Pleguezuelo (22) is de eerste aanwinst van FC Twente. © FC Twente
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.