Volledig scherm
Bersant Celina van Manchester City

FC Twente haalt opnieuw speler van Manchester City

ENSCHEDE - FC Twente heeft de derde huurling van Manchester City binnen. Bersant Celina, een Noorse jeugdinternational met Kosovaars bloed, meldt zich naar alle waarschijnlijkheid vrijdag al bij de club.

De nieuwe aanwinst Celina zal over veertien dagen tegen Heerenveen voor het eerst bij de selectie zitten.

“Een paar maanden geleden is er voor het eerst contact geweest. Ik was direct enthousiast over een overstap naar FC Twente. Ik kijk er ontzettend naar uit om naar Nederland te komen en mijn teamgenoten, trainer en alle andere mensen van de club te ontmoeten. FC Twente is een grote club in Nederland en ik hoop hier veel te spelen en doelpunten te maken. Ik zou mezelf beschrijven als aanvallende middenvelder die op meerdere posities kan spelen, bijvoorbeeld ook op de vleugel. Ik heb er ontzettend veel zin in", aldus de speler op de website van FC Twente.

Celina is een 19-jarige aanvaller/middenvelder. Hij debuteerde begin dit jaar al in het eerste elftal van Manchester City. Celina speelde toen vijf minuten mee in een FA-Cup-duel. Celina speelt sinds 2012 bij City. Op 2-jarige leeftijd verhuisden zijn ouders vanuit het toenmalige Joegoslavië naar Noorwegen.

Celina is de derde speler die FC Twente dit seizoen huurt van Manchester City. Eerder al maakten Yaw Yeboah en Enes Ünal de overstap naar FC Twente. Laatstgenoemde maakte zondag indruk met een loepzuivere hattrick bij FC Groningen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement