Calvin Verdonk wordt de nieuwe linksback van FC Twente.
Volledig scherm
Calvin Verdonk wordt de nieuwe linksback van FC Twente. © BSR Agency

FC Twente haalt Verdonk als vervanger Matos

ENSCHEDE - FC Twente gaat voor Calvin Verdonk (22) als vervanger van José Matos. De verdediger van Feyenoord is nu nog in Tiblisi, maar de verwachting is dat hij zondag inzetbaar is tegen RKC.

Verdonk keert vrijdag met Feyenoord terug ut Georgië, waar de ploeg donderdag in de voorronde van de Europa League speelt en zal diezelfde avond door reizen naar Twente. De verdediger, geboren in Dordrecht, kent de eredivisie op zijn duimpje, hoeft zich niet aan te passen en kan er meteen staan. 

Spoed

De club was met spoed op zoek naar een linksback na het wegvallen van huurling José Matos. Hij liep zaterdagavond in het duel tegen FC Groningen een zware knieblessure op en is negen tot twaalf maanden uit de roulatie. Het wegvallen van Matos is een grote domper voor Twente, de speler liet in de eerste en enige duels die hij speelde een goede indruk achter.

Verdonk komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde in alle nationale jeugdelftallen. Hij werd eerder verhuurd aan PEC Zwolle en NEC. Zijn contract in Rotterdam loopt nog door tot 2020, dus ook hier zal het om verhuur gaan.