FC Twente won zaterdag verrassend van AZ en treft nu FC Utrecht uit.
Volledig scherm
FC Twente won zaterdag verrassend van AZ en treft nu FC Utrecht uit. © BSR Agency

FC Twente had zowaar een rustig weekje na zege op AZ

ENSCHEDE - FC Twente-trainer Gonzalo Garcia wil zijn opstelling nog niet prijsgeven voor het uitduel tegen FC Utrecht, maar het zal weinig verschillen ten opzichte van het duel tegen AZ. De ploeg won die wedstrijd in eigen huis verrassend met 2-0. 

FC Twente kan in Utrecht nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Aitor. Javier Espinosa keert terug van een schorsing. Wout Brama zit ook dit duel zo goed als zeker bij de selectie, laat Garcia weten. Hoe hij het precies gaat doen tegen de nummer zeven van de eredivisie, bewaart hij voor zondagmorgen. 

Ups and downs

Het was zowaar een rustige week voor de trainer, na alle hectiek van de uitgelekte FC Twentetapes. Op die opnames is keeperstrainer Sander Boschker zeer kritisch op Brama. Maar de rust lijkt wedergekeerd rondom het team. Prettig, vindt de trainer. „Het gaat hier altijd met ups and downs, dat weet je. Maar we hebben steeds geprobeerd om de focus op het voetbal te houden.” 

„We zijn dit jaar niet slecht begonnen, alleen tegen FC Emmen speelden we echt niet goed”, gaat de trainer verder. Hij somt op: twee keer gelijk, tegen PSV en FC Groningen. Twee zeges, tegen Sparta en AZ en dan die nederlaag in Drenthe. „Dat is geen slecht begin van het jaar. We zijn voor het vervolg van de competitie op zoek naar stabiliteit, het mentale deel is daarbij belangrijk. Vanuit het goede gevoel dat we overhielden aan het duel tegen AZ, kunnen we verder.”