Volledig scherm
Heracles Almelo-speler Robin Pröpper schiet op het doel van FC Twente, maar mist. De burenruzie eindigde toen in 2-1 voor de thuisploeg. © pro shots

FC Twente heeft bonuspunten hard nodig

HENGELO - Het was donderdagmorgen niet drukker dan anders bij de afsluitende training van FC Twente voor de derby bij Heracles. Geen vuurwerk, geen gezang: gewoon de vaste bekende volgers, die er bijna altijd zijn. 

Onderwerp van gesprek: de harde overlevingsstrijd, waarin Twente is beland. Winnen in Almelo vinden ze bij Twente altijd prettig, maar het belang van een zege overstijgt dit keer alle sentimenten. In het weekend dat de directe concurrenten Roda JC en Sparta elkaar treffen is Twente eigenlijk alleen maar gebaat bij een driepunter. De ploeg van Gertjan Verbeek pakte in 2018 nog maar twee punten en dat tikt niet aan.

Het is even wennen voor alles en iedereen bij Twente, maar de club is vrijdagavond in het Polman Stadion de underdog. Heracles is favoriet op basis van de ranglijst, op basis van het thuisvoordeel en op basis van het veldspel van de laatste weken. Twente mist met Oussama Assaidi en Haris Vuckic twee belangrijke krachten, maar trainer Gertjan Verbeek weet ook dat excuses niet meer tellen. Twente heeft een stunt nodig in Almelo. Bonuspunten. Die conclusie zegt veel: een zege van Twente bij Heracles zou een stunt zijn. Het is de realiteit van dit seizoen.