Volledig scherm
Noa Lang scoorde eerder dit seizoen als Ajacied een hattrick tegen FC Twente. © ANP Sport

FC Twente heeft Noa Lang binnen; Ajacied voor half jaar gehuurd

ENSCHEDE - FC Twente heeft Noa Lang binnen. De 20-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. Lang sprak ook met Heerenveen, maar heeft gekozen voor de Enschedese club.

Noa Lang is na Giovanni Troupée de tweede nieuweling die FC Twente in de winterse transferperiode heeft aangetrokken. Beide spelers zijn gehuurd. In tegenstelling tot Troupée is Lang zaterdag nog niet inzetbaar tegen FC Groningen. Hij is bijna hersteld van een schop die hij op het trainingskamp van Ajax kreeg.

Noa Lang maakte in de laatste weken voor de winterstop al de nodige minuten in het eerste elftal van Ajax. Dat kwam mede door de blessures van Quincy Promes, David Neres én Zakaria Labyad. Zijn meest opvallende prestatie verrichtte hij nota bene in De Grolsch Veste, toen hij tegen FC Twente drie keer scoorde. Ook deed hij mee in het Champions League-duel tegen Valencia. Promes is inmiddels fit en Neres stroomt binnenkort weer in. Bovendien huurde Ajax Ryan Babel, waardoor het uitzicht op speeltijd het komende half jaar niet groot is voor de speler, die in het verleden ook voor Feyenoord uitkwam.

Moeilijk coachbaar

Met Noa Lang haalt FC Twente geen doorsnee voetballer binnen. Aan de kwaliteiten van de buitenspeler, die ook op 10 uit de voeten kan, wordt door velen niet getwijfeld, maar de speler van Jong Oranje staat ook bekend als moeilijk coachbaar. Onlangs in de bekerwedstrijd tegen Telstar kwam hij voor het oog van de camera’s nog in aanvaring met zijn trainer Erik ten Hag, nadat Noa Lang de discussie aanging met aanvoerder Dusan Tadic. Dat kwam hem op een openlijke reprimande te staan van de oefenmeester.

FC Twente is naast nog meer aanvallende versterking ook nog op zoek naar een centrale verdediger.

Noa Lang kwam eerder vandaag al ten sprake in de nieuwe aflevering van De Ballen Verstand. Bekijk hieronder hoe Leon en Fardau vooruit blikken op de komende speelronde in de eredivisie.