Noa Lang maakte tegen FC Twente eerder dit seizoen een hattrick in De Grolsch Veste. Nu willen de Enschedeërs de aanvaller van Ajax voor de periode van een half jaar huren.
Volledig scherm
Noa Lang maakte tegen FC Twente eerder dit seizoen een hattrick in De Grolsch Veste. Nu willen de Enschedeërs de aanvaller van Ajax voor de periode van een half jaar huren. © EPA

FC Twente hoopt op komst Ajax-aanvaller Noa Lang

ENSCHEDE - FC Twente hoopt op korte termijn het ja-woord te krijgen van Noa Lang.  De club wil de aanvaller, die ook op de nummer 10-positie kan spelen, voor de rest van het seizoen huren. FC Twente en Noa Lang zaten al met elkaar om de tafel. 

Noa Lang maakte in de laatste weken voor de winterstop heel wat minuten in het eerste elftal van Ajax. Dat kwam mede door de blessures van Quincy Promes, David Neres én Zakaria Labyad. Zijn meest opvallende prestatie verrichtte hij nota bene in De Grolsch Veste, toen hij tegen FC Twente drie keer scoorde. Ook deed hij mee in het Champions League-duel tegen Valencia. 

Ook Heerenveen in de race

Noa Lang wordt binnen Ajax gezien als een groot talent, maar inmiddels is de situatie in Amsterdam veranderd, omdat Promes weer fit is en Neres is op de weg terug. Bovendien trok Ajax onlangs Ryan Babel aan, waardoor de kans op speeltijd een stuk minder is geworden voor de aanvaller die ook een verleden heeft bij Feyenoord. Ajax wil Noa Lang graag verhuren. Naast FC Twente zijn nog meer clubs in de race voor hem. Heerenveen is er daar één van.