Volledig scherm
Oriol Busquets torent in het vriendschappelijke duel tegen Chelsea hoog boven Pedro uit. © AFP

FC Twente hoopt op middenvelder van Barcelona

ENSCHEDE - Hij stond onlangs nog met Frenkie de Jong op het veld. Als het aan FC Twente ligt speelt Oriol Busquets vanaf volgende week in Enschede

FC Twente hoopt op de komst van  Oriol Busquets. De 20-jarige defensieve middenvelder speelt voor Barcelona B. Busquets heeft nog een contract tot en met 2021. Twente wil Busquets graag huren van de Spaanse grootmacht.

Twente is niet de enige gegadigde voor de voormalige jeugdinternational. Ook FC Utrecht en enkele Italiaanse clubs zijn in de markt. Utrecht heeft sinds kort een samenwerkingsverband met Barcelona. Volgens Spaanse media zou het om grote Italiaanse clubs gaan die veel geld voor hem overhebben. Barcelona wil de middenvelder echter alleen verhuren aan een club waar hij uitzicht op speeltijd heeft. 

Busquets heeft aangegeven het liefst naar FC Twente te willen. In Enschede treft hij onder meer zijn landgenoten Aitor, Espinosa en Pleguezuelo. 

Busquets - geen familie van de bekende international Sergio - speelt al sinds zijn achtste voor Barca. Hij kwam tot dusverre tot een invalbeurt in het eerste elftal, in het bekerduel tegen Murcia. Hij werd in de opleiding altijd als een groot talent gezien, maar door de aanwezigheid van vele top middenvelders is er op dit moment geen plek voor hem in de A-selectie. De club vindt vindt wel dat hij het niveau van Barca B is ontgroeid.

Busquets maakte onlangs nog deel uit van de eerste selectie die in Japan speelde tegen Chelsea. In dat duel, waarin Frenkie de Jong debuteerde, had hij een basisplaats.

Twente zoekt anderhalve week voor het sluiten van de transfermarkt nog een extra middenvelder.  Het positieve nieuws is dat aanvoerder Wout Brama deze week voor het eerst dit seizoen een deel van de groepstraining heeft meegedaan.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.