Volledig scherm
Alexander Laukart (links) wordt gefeliciteerd met zijn treffer in het oefenduel tegen Schalke 04. © BSR Agency

FC Twente houdt uitverkoop: ook Laukart vertrekt per direct

ENSCHEDE - De uitverkoop bij FC Twente gaat nog even door: Alexander Laukart is de vierde speler die op de laatste dag van de transfermarkt vertrekt. De Duitser gaat naar FC Den Bosch.

Eerder trokken Tom Boere, Jeroen van der Lely en Jelle van der Heyden ook al de deur achter zich dicht in Enschede. Alle spelers hadden nog een contract tot en met het einde van het seizoen, maar alle vier mogen ze transfervrij vertrekken nadat hun contracten zijn ontbonden bij FC Twente. De club heeft bij het viertal wel een doorverkooppercentage bedongen. 

Laukart werd twee jaar geleden overgenomen van Borussia Dortmund waar hij in de onder 19 speelde. De linkspoot wist bij FC Twente niet door te breken.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.