Volledig scherm
Matthew Smith © BSR Agency

‘FC Twente-huurling Matthew Smith kiest voor Belgisch avontuur’

ENSCHEDE - De kans dat Matthew Smith terugkeert bij FC Twente lijkt niet erg groot. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Belgische krant Het Laatste Nieuws wil de nieuwe trainer/speler van Anderlecht Vincent Kompany de middenvelder meenemen naar Brussel.

Kompany nam onlangs met de dubbel afscheid als speler van Manchester City, waarna hij enkele dagen later  werd aangesteld bij zijn jeugdliefde Anderlecht. Smith verlengde het afgelopen seizoen zijn contract bij City met meerdere jaren.

Hoewel men bij FC Twente zeer tevreden was over de prestaties van de jonge international uit Wales en hij zeer geliefd is bij de achterban, hield men er in Enschede er al op voorhand rekening mee dat City op zoek zou gaan naar een nieuwe club voor Smith.

De club had een huurovereenkomst voor één seizoen met de kampioen van Engeland. Technisch directeur Ted van Leeuwen noemde zijn komst vorig jaar al een ‘kadootje van City’, omdat talenten van dat kaliber normaal gesproken niet bij een club op het tweede niveau worden gestald.