Volledig scherm
Joel Latibeaudiere © Instagram Joel Latibeaudiere

FC Twente huurt jeugdinternational van Manchester City

ENSCHEDE - Na vier vertrekkers heeft FC Twente op de valreep ook nog een speler aan de selectie toegevoegd. De club huurt Joël Latibeaudiere voor de rest van het seizoen van Manchester City.

Latibeaudiere is een 19-jarige centrale verdediger. Hij is Engels jeugdinternational en speelt donderdag tegen Oranje onder 20 jaar. In die wedstrijd stuit hij op zijn nieuwe ploeggenoot Godfried Roemeratoe, die deel uitmaakt van de selectie van Nederland.

Met de komst van Latibeaudiere heeft FC Twente de selectie in principe rond. De selectie van trainer Gonzalo Garcia Garcia had nog een vierde centrale verdediger nodig. Latibeaudiere speelt in het team van Manchester City onder 23 jaar.

Technisch-directeur Ted van Leeuwen: ,,Joël is een lichtvoetige verdediger die achterin op de meeste posities uit de voeten kan. We kwamen in aantallen sowieso verdedigers te kort, dus waren we blij dat zowel Joel als Manchester City open stond voor een huur.”

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.