Volledig scherm
Keito Nakamura (links) © Getty Images

FC Twente huurt Keito Nakamura voor twee seizoenen

ENSCHEDE - Te midden van grote concurrentie, is FC Twente erin geslaagd het Japanse talent Keito Nakamura van Gamba Osaka aan te trekken. De aanvallend ingestelde speler wordt op 28 juli 19 jaar. FC Twente huurt hem voor twee jaar met de mogelijkheid hem definitief over te nemen.

Gamba heeft bedongen dat Nakamura op 21 juli nog de belangrijke wedstrijd tegen Nagoya Grampus Eight speelt. Daarna neemt hij het vliegtuig naar Nederland. Keito Nakamura heeft ervoor gekozen met nummer 13 op het shirt te spelen.

‘Eén van de allergrootste talenten’

Technisch directeur Ted van Leeuwen is in zijn nopjes met de komst van Nakamura. “Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten. Keito past perfect in ons spelsysteem. Een fijne speler ook voor het publiek.” 

“Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn deze kwaliteit aan te trekken. We zijn Keito erkentelijk voor het vertrouwen dat hij in ons heeft.”