Volledig scherm
Nikola Gjorgjev tijdens de EK U21 wedstrijd van Macedonië tegen Portugal. © MB Media

FC Twente huurt Macedonische aanvaller Gjorgjev van Grasshopper

ENSCHEDE - FC Twente heeft zich voor de komende twee seizoen verzekerd van de diensten van Nikola Gjorgjev. De Macedonische vleugelaanvaller wordt gehuurd van het Zwitserse Grasshopper Club Zürich.

Tevens heeft FC Twente een optie tot koop bedwongen. Gjorgjev kwam afgelopen weken nog uit voor zijn land Macedonië tijdens het EK onder 21 jaar. Hij sluit volgende week aan bij de rest van de selectie.

In Zwitserland speelde de 19-jarige de afgelopen drie seizoenen voor Grasshopper. Vorig seizoen kwam hij tot achttien competitieduels, waarvan hij vier keer in de basis mocht starten. Tijdens het Europees Kampioenschap onder 21 jaar deed hij alle drie de poulewedstrijden mee. Tegen de leeftijdsgenoten van Servië scoorde hij op fraaie wijze.

  1. FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    FC Twente heeft nog een stuk of zeven zeges nodig

    ENSCHEDE - Wat is dat toch met de wedstrijden tussen Eindhoven en FC Twente dit seizoen? Bij de eerste confrontatie in de herfst scoorde Eindhoven diep in de blessuretijd de luid bejubelde gelijkmaker en sloegen ze in het Enschedese kamp bijkans de kleedkamer kort en klein. Vrijdagavond was het andersom. Dit keer was het de beurt aan Twente om in de 94ste minuut genadeloos toe te slaan (1-0). Het gevolg: ongekende feesttaferelen bij Twente en diepe frustratie bij Eindhoven.